mai
23
2017

Platforma regională de discuție ”Parteneriate pentru incluziune”.

La data de 19 mai 2017 în orașul Edineț s-a organizat Platforma regională de discuție în baza implementării proiectului ”Parteneriate  pentru incluziune”. Scopul proiectului constă în sporirea accesului copiilor cu cerințe educaționale speciale, inclusiv cu dizabilități de vârsta timpurie la educație și incluziunea socială a acestora în comunitate.

La acest eveniment au participat 50 de persoane: specialist principal în învățământul preșcolar Petrovici Adela, șeful Serviciului de Asistență Psihopedagogică Zagorcea Tatiana, pedagogul preșcolar din cadrul SAP Bîrsan Elena, managerii instituțiilor preșcolare (grădinițele nr.1, 2, 3, 4 din or.Edineț; precum și grădinițele din satele Fetești, Trinca, Gordinești, Brătușeni); au fost prezenți colegii din raioanele Briceni, Ocnița, Dondușeni, Rîșcani.

În cadrul ședinței s-au discutat rezultatele proiectului, au fost descrise beneficiile obținute și provocările existente,  s-au prezentat istorii de succes. S-a atras atenția la necesitatea colaborării intersectoriale și schimbului de experiență.

image (6)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

image (7)

image (5)